Nytt år nya äventyr

Då är snart detta året slut, känns märkligt.


Den senaste tiden har jag mått lite halvkrassligt, mår mer illa än vanligt och har fått muntorrhet igen som gör mig extra illamående, har börjat kännas som att jag har mat upp i halsen som det gjorde i början med. Hoppas skitet släpper, vill kunna arbeta som vanligt och ha en normal fritid. Tröttheten kan jag förstå men inte detta konstanta illamående som näst intill gränsar till spya...


Igår var vi i stan efter jobbet och sen åt vi på Gozzip med Ivo, Maja och mali Maxim =) Planka blev det och det smakade bra, men jag fick ont i magen efteråt, why not haha

Köpte ett datorfodral från Ordning&Reda, har velat ha deras datorfodral ett tag och nu äntligen slog jag till efter typ 1 år haha.



Kort vecka...

Denna veckan blir inte lång, den är iofs lika lång som alla andra veckor men ARBETSVECKAN är inte lika lång. Mår fortfarande skumt, känner mig som jag gjorde i början att jag måste ta ett extra andetag emellanåt då illamåendet blir värre. Dagen har gått ovanligt fort idag och jag har hunnit med massa saker eftersom vi inte varit så många barn på jobb.

Imorgon ska jag göra en grovplanering inför VT2012 och sen får vi se vad kollegorna planerat när vi samlar oss. Ska försöka att rensa bland våra skåp och organisera det lite.



Dan före dan före doppardan

Kan inte somna om efter jag vaknat på morgonen, det är sååå störigt. Är alltid extremt kissnödig på morgonen och jag ligger och håller mig så länge att jag får håll i sidan. Sen när jag kommer i säng igen ligger jag bara och vrider och vänder mig och tänker en massa.

Igår satte vi ihop skjutdörrar till vår garderob i hallen, fy fan vilket jävla jobb. Men nu är det gjort och vi tackar pappa och Pia för praktiska julklappen.

Hälsotillståndet igår var inte det bästa, mådde illa till den grad att jag klöktes titt som tätt. Vet inte varför men helgen har inte varit den bästa. Hoppas det släpper snart, skitjobbigt att aldrig ha en 100% dag, kommer inte ens ihåg hur det känns.


God Jul/Merry Christmas/Sretan Božić!

Idag är det äntligen julafton. Jag har turen att få fira 3 dagar i rad, alla goda ting är 3 säger de ju ;)


Imorse vaknade jag 7.30 och kunde inte somna om så jag tog på mig rint 8.30 och körde till Ica Maxi för att handla bullar och pålägg. Inga bullar men baguetter fanns det, köpte så jag lämnade av en baguette till pappa och Pia och en tog jag med till mamma. Käkade frukost med mamma och sen körde jag hem och väckte Koko. Gav honom hans ena julklapp som han lär ha användning för, ett par jeans. Sen stekta han omelett och jag käkade frukost en gång till haha.

Jag ska egentligen fira jul med min mamma imorgon, men åkte förbi och gav henne en julklapp idag eftersom det var något hon tänkt använda på julafton. För några veckor sen var vi på Burlöv och då tittade hon på en klänning hon ville ha på julafton, så jag var och köpte den i veckan. Igår var hon ute och skulle hitta den men fann ingen i hennes storlek (tur för mig) så jag kunde inte vänta med att ge den imorgon eftersom hon tänkt ha den idag haha

Idag firar vi jul med min pappa, Pia och hennes familj. Imorgon med min mammas sida och sist men inte minst på måndag firar vi med Koko's familj.


Sveti Nikola

Igår var det slava, vi firade Sveti Nikola(familjens helgon), kom inte hem förrän 21.30 ungefär. La mig coh somnade direkt, men vaknade 4 inatt och låg och vred och vände mig en stund innan jag somnade om. Mådde sådär eftersom jag varit på akupunktur på morgonen.

Idag mår jag däremot bättre, inte toppen men jag överlever. Ska snart värma lite mat från igår så det är klart när Koko kommer hem från jobbet.

Packade in lite julklappar när jag kom hem från jobbet, har några till som jag ska handla men det får bli imorgon eller på fredag. Jag jobbar bara 75% och jag ska öppna på fredag, så jag slutar tidigt och då hinner jag förhoppningsvis fixa det sista. Kanske åker förbi stan och beställer barnvagnen med, men vi får se =)

Igår var jag 20 fullgångna veckor, med andra ord halva graviditeten är gjord eller vad man säger haha Magen börjar växa mer och mer för varje dag, ska be Koko ta ett foto när han kommit hem =)



Värk i ryggen

Koko var ute igår och jag la mig ganska tidigt, men vaknade vid 1 och hade sån jäkla värk i sidan och i ryggen lite högre än där naveln sitter. Gick på toa och sen la jag mig igen, men det släppte inte, vände och vred mig men kunde inte komma till ro. Efter många om och men somnade jag vid 4 när Koko kommit hem, skit jobbigt. Vet att man kan ha ont i högra sidan när allt växer och har sig, men det var fan i mig inte roligt inatt... Sen gör det inte saken bättre att jag låg och surfade runt på min Iphone vad det kunde vara. Blindtarminflammation, gallsten och urinvägsinflammation är några av sakerna som jag läste om, snacka om att bli knäpp i huvudet haha

Grattis på födelsedagen!

Idag fyller min papps år! Hipp hipp hurra! Han är tyvärr i Stockholm på ett jobb, men kommer hem i veckan så vi får fira honom.



Julklappar

Om exakt en vecka är det julafton... Hur konstigt känns inte det?!

Idag var jag och fixade 2 julklappar, ska ta och ordna de sista nu i veckan. Var sen och fikade en stund på mobilia med min mamma. När jag lämnat mamma hemma så körde jag till Koko's jobb och satt där till han slutade, orkade inte köra hem och sen tillbaka igen för att hämta honom.

Nu sitter jag hemma ensam för att han är ute med vänner och jag ska strax hoppa i säng eftersom jag är rent slut.

Har haft håll i höger sida idag, men det är vanligt när allt ska töjas ut säger de. Men hellre det och att illamåendet försvinner.

Trevlig lördag på er!


När jag var i vecka 12+3 dagar.

Så här skrev jag i vecka 12+3 dagar. Här hade min sjukgymnast varit hemma och vabbat(vård av barn) och jag hade inte fått min akupunktur på 1,5 vecka.



Denna helgen har varit skit... Känns som jag varit tillbaka på ruta 1... Har inte fått behålla någonting alls. Har tappat mer vikt och känner mig allmänt deppig.

Körde Koko till jobbet och när jag sen kom hem, så bara satte jag mig i soffan och grät, kunde inte sluta. Det känns så trist att inte kunna glädjas åt detta, utan det enda jag tänker på är om jag ska få behålla maten jag får i mig. Koncentration till max för att hålla illamåendet och kräkningarna under kontroll. Kan inte göra en enkel sak som att duscha utan att behöva känna ångest. Får sitta i badkaret när jag duschar och tvättar håret, därav att jag duschar var 10e dag ungefär. Det är äckligt men jag har varken kraften eller mår tillräckligt bra för att göra en sån ENKEL sak. Orkar knappt göra mat till mig själv när Koko är på jobbet. Det är sån frihet när han är hemma, slippa känna att nu måste jag resa mig och fixa mat utan att han finns där och ställer upp. Fattar inte hur han pallar, inte att han behöver fixa allt utan att han orkar se mig må såhär hela tiden.

Har blivit sjukskriven i 2 veckor till. HOPPAS HOPPAS HOPPAS att detta ska släppa snart, vill börja glädjas åt detta och jobba igen. Det är påfrestande att vara själv hela tiden, är ensam hela dagarna och Koko kommer från jobb runt 18.30 och jag lägger mig ca. 20.00. Har islolerat mig själv för att jag inte har orken att träffa någon. Har mått dåligt i 6 veckor nu... en evighet!

VARNING! Äckligt inlägg!!!

Här kommer mina sjuka tankar från när jag mår som sämst.


Mitt tankesätt är hela tiden: Vad ska jag äta som är lätt att kräka upp? Negativt, ja kanske, men så går mina tankar. Det är inte alltid jag kräker upp maten, men när jag väl gör det vill jag inte ha mat som fastnar i halsen och som får mig att må ännu mer illa...


Vad funkar för mig?!

Banan (bäst att kräka upp)
Äpplejuice (gör mig torr i halsen)
Potatismos
Torsk i ugn
Citronvatten i lagom mängd


Vad ska jag undvika?!

Salta kex (fruktansvärt att kräka upp)
Filmjölk (äckligt att kräka upp, luktar verkligen spya)
Piggelin (smakar pecka när det kommer upp)

När jag var i vecka 10+5 dagar

Detta skrev jag när jag var i vecka 10+5dagar.

Ja idag är jag 10 fullgångna veckor och 5 dagar. Det har varit tufft de senaste 4,5 veckorna och jag är sjukskriven fram till 26/10, förhoppningsvis ska jag kunna jobba efter det.

Jag har mått fruktansvärt och inte fått behålla någon mat eller dryck. Jag fick tabletter utskrivna mot illamåendet och kräkningarna och de hjälpte i ca 1 vecka. Men de har som biverkning illamående och kräkningar och det var just det som kom tillbaka efter 1 vecka av användandet av tabletterna. Jag ska inte säga att jag mådde prima när jag åt tabletterna, utan jag var illamående ändå men jag fick iallafall behålla mat och dryck.


När jag blev sjukskriven så bokade läkaren in en tid till mig för akupunktur hos en av sjukgymnasterna. Jag var där första gången förra tisdagen och när jag var där kändes det helt okey. Det gjorde inte ont och det var inte obehagligt, jag tycker bara det är skönt att jag kanske får prova något som kanske hjälper mig. Senare på eftermiddagen när jag varit på akupunktur så hade jag ont i huvudet och precis ovanför ögonbrynen och var ganska utslagen. Sen kom maten upp och allt var som vanligt igen.

Andra gången jag var där var förra torsdagen och då var det samma sak, jag var inte lika utslagen men aningen trött och maten kom upp. Sen mådde jag krassligt hela helgen.

I måndags var jag där igen och denna gången utökade hon och la till 3 nålar. En vanlig session varar ca 30 min, men eftersom jag reagerar som jag gör så räcker 15 min för mig. När jag varit där i måndags så kräktes jag i bilen på väg hem och sen lyckades jag hålla mig ända till min man kom hem från jobbet på kvällen... Tror att det är honom jag är allergisk mot ;)

När jag testade mig och det visade sig att jag var gravid så vägde jag 62kg, nu väger jag 57,7kg. Jag gick ner till 57kg då jag kräktes som mest och sen när jag var hos barnmorksna hade jag gått upp till 58,7kg, men nu har jag gått ner till 57,7kg. Det känns inte så himla roligt, men det finns inget att göra åt saken.

När jag var i vecka 7+3 dagar

Detta skrev jag när jag var i vecka 7+3dagar.

Det har nu gått ca 1,5 vecka sen jag mådde som sämst. Förra helgen spydde jag mig igenom, jag gick ner 4 kilo på 4 dagar. Jag ringde barnmorskan på måndagen och hon fixade att gynekologen skrev ut ett recept för illamående/kräkningar. De har *peppar peppar* hjälp mig, men jag har ändå varit hemma från jobbet denna veckan.
Har känt mig svag i kroppen och haft yrsel när jag varit uppe och rört på mig.

Imorgon ska jag till jobbet och då får vi se hur det går. Jag har en kort dag, öppnar så det är en bra dag att prova och se hur det funkar. Eftersom jag jobbar på förskola med 1-3 åringar så sa barnmorskan till mig att om jag är i behov av en sjukskrivning så får jag kontakta vårdcentralen. Men jag vill prova först, finns ingen mening med att bara sitta hemma på röven om jag KAN arbeta. Men sen ska jag inte heller bara gå till jobbet för att jag ska det, jag ska kunna göra det som krävs av mig och inte bara sitta i en hörna och må dåligt. Vi får se hur det går, håll tummarna!

Jobbar 6 timmar

Nu har jag så smått börjat jobba 6 timmar. Igår mådde jag inte prima kan jag säga, mådde ganska illa och var trött efter jobbet.

Idag har det gått okey, mådde sådär efter jobbet, men det är väl hanterbart, jag vet inte längre kan jag säga. Vet inte hur det är att må helt bra längre, känns konstigt och ledsamt. Hoppas på en förändring varje dag, får se när den kommer.

Imorgon måste jag boka en tid till min läkare för pga läkarintyget, akuttider kan inte bokas förrän samma dag.

Nu ska jag hoppa i säng och försöka att somna.




Flicka eller Pojke?

Idag var det äntligen dags för rutin ultraljudet. Idag 14.30 var vi på KK i Malmö för att få reda på att allt står rätt till med bebisen.

Vi kom lite sent så Koko fick vänta där uppe om de skulle kalla in oss och jag fick gå ner en våning och anmäla mig/oss. Såklart kallade hon in oss när jag var där nere haha men det var tydligen precis innan jag kom tillbaka.

Vi kom in i det nedsläckta rummet och jag fick lägga mig på britsen och sen började hon ultraljuda. Allt var där det skulle, hjärna, hjärta, ryggrad, armar och ben. Hon mätte bebisen och ändrade min beräknade förlossning med 3 dagar. Så imorgon är jag 19 fullgångna veckor, nu är det tisdagar som gäller innan var det torsdagar.

När vi nästan var klara så frågade Koko om vi kunde få reda på vad det är för kön på bebisen. Så svarade barnmorskan att det kan man om man vill och frågar om det. Då säger Koko; ja det vill vi, får vi det hahah Hon började kolla efter och sa att 2 streck som fanns där tyder på att det är en flicka, de strecken brukar innebära att det är en flicka, men man kan aldrig vara helt säker förrän bebisen kommit =) De enda som trott att det är en flicka är Koko och min pappa alla andra har sagt att det är en pojke. När vi fått reda på könet så säger Koko, ja då kan vi börja köpa rosa kläder då haha. Då säger barnmorskan att ni får köpa vad ni vill, men under alla mina år på förlossningen så har jag aldrig hört en bebis gråta över vad de har haft på sig hahaha


Nu är jag lugn och det känns bra att allt ser ut att vara som det ska. Halva vägen kvar nu bara haha


Vecka 18+6

Sova???

Sova ja varför ska man göra det. Är lite svårt med grannar som passar sina barnbarn titt som tätt. Titt som tätt innebär VARJE DAG! Jag förstår att barn måste leka och det ska de få göra herre gud, men man behöver inte låta dem springa runt i lägenheten från 8.30-19.00. Låter som om de har en friidrotts arena där uppe med tävlande elefanter!

Har sån fruktansvärd håll i min högra sida, jobbigt. Det är vanligt att ha ont i högra sidan när allt ska töjas och växer, men jag tycker att jag lidit tillräckligt haha Är det inte maj snart??? ;)


Ikea med hela svenska folket

Idag var Koko och jag på Ikea för att handla garderobsdörrar. Det var vi och resten av svenska folket haha. Insåg när jag kom hem att vi missat att ta gångjärn...

Sen var vi en snabb runda på Burlöv C, Koko skulle köpa fotbollsskor som klubben betalade. Jag smet in på ett trångt Lindex för att köpa lite nya underkläder som passar. Känner mig obekväm och de sitter åt och klämmer, men nu ska det väl kännas ok.

Mår sådär idag, illamåendet är kraftigare än igår och jag blir så trött av det. Längtar till akupunkturen på måndag och känner oro inför hur jag kommer må imorgon.


Sunt förnuft!

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk lär sig att slåss.
Ett barn som hånas lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod.
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig att känna kärlek i världen.


Karusell

Idag har varit en lång dag. Var i stan med några barn och åkte METRO karusellen och träffade tomten igen. Ett av barnen önskade sig pepparkakor och den önskan gick in direkt eftersom tomten bjuder på pepparkakakor haha Idag var där ingen kö så vi hann med bussen tillbaka inom 1 timme. Sen hämtade jag Dralle efter jobb så jag satt kvar och skrev lite efter jobbet. Var rent slut när jag kom hem och trots det gör jag en köttsoppa nu, tur att den är lätt och sköter sig själv.

Nu ska vi äta, illamåendet ligger och gnager så nu måste jag ha något i magen.

Trevlig fredag på er!

Tomtefar

Idag var jag på hansa och träffade tomten, vi åkte dit med några barn på jobb. De önskade sig massa saker och fick presentera sig och säga hur gamla de var, jätte duktiga. Vi åkte även METRO karusellen och det var jätte spännande, det gick i en himla fart kan jag lova haha Ingen ironi utan det gick fort. Vi hann tillbaka till jobb lagom till lunch, det var broccoli soppa. Jag älskar torsdagar på jobbet för då bjuds vi på underbara soppor, jag ÄLSKAR soppa.

Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag känner mig extremt trött ikväll...

Gamla vanor

Nu har jag glömt att blogga på några dagar igen.... Dåligt, dåligt.

Magen växer mer och mer för varje dag, sakta men säkert sväller jag upp som en ballong haha Springer runt med mjukisbyxor hela tiden för de spänner inte runt magen. Mina leggins spänner trots att jag köpte storlek L. Magen är INTE stor, men det märks att den är större. Mest de som vet om det som ser det annars tänker man inte på det.

Igår var det julfest med jobbet, vi åt buffé på Hilton och det var trevligt. Vi skulle vara där vid 19 och vid 22 var jag hemma igen, stupade i säng direkt rent utmattad. Hade på mig ett par high waist jesn från VILA som spände som f-n runt magen haha var rent röd om magen när jag tog av dem när jag kom hem. Känns trist, för de är snygga vill ha dem många gånger till och vem vet om de passar efter graviditeten haha


Heja heja

Då är det en ny vecka med nya krafttag. Idag var jag på akupunktur, det behövdes. Imorse mådde jag inte prima vill jag lova. Men jag har lyckats bli hes så hon var först osäker om hon ville sticka i mig, men jag har ingen feber och inte haft det sen jag blev dålig.

Jobbet kändes ok trots akupunkturen på morgonen, brukar annars må sådär efteråt, hade bara ett tillfälle då jag fick stanna upp och svälja en extra gång.

Har varit hemma ett bra tag nu och börja känna illamåendet komma, så nu är det dags att äta. Koko är och tränar så det blir en enmansmiddag/enkvinnasmiddag idag, trist nog.

Har suttit och satt ihop en årsbudget för nästa år i excell, brukar alltid göra det. Kontrollfreak njaaa kanske haha



Sä här ser magen ut i nuläget, kanske inget att hurra över haha


Blåljus

Det står en polisskåpbil med blåljus på här hemma vid oss, den har stått här säkert i 15 min...

Vellingeblomman

Idag begav jag mig ut på äventyr, var på Vellingeblomman och kikade omkring. När jag väl var där stötte jag på en arbetskamrat och hennes familj, vad är oddsen att man åker till Vellingeblomman på samma dag haha

Sen var jag förbi IKEA och köpte lite hemliga saker. Fikade uppe på Ilva på espressohouse, ÄLSKAR deras Marshmallow chunk cookies, utmanade ödet idag eftersom de innehåller vit choklad.

Sen satt jag på Kokos jobb en timme innan han slutade. Vi var hemma hos hans mamma och käkade efteråt, så härligt att slippa laga mat när man känner sig haldassig hela tiden. Är tyvärr så förkyld att jag inte smakar något, men jag fick mat i magen iaf =)

Sitter just nu och lyssnar på Michael Boltons julskiva och har massa ljus tända, myspys. Min pappa och hans sambo kommer snart förbi en sväng när de har käkat.


Än så länge

Usch vilket ruggigt väder idag, regn och blåst ihop med 6 grader.

Var iväg och köpte några julklappar tidigare. Har ingen motivation till julen detta året, skulle helst vilja åka bort och skippa allt och alla. Sen spelade Koko match så jag var förb och tittade, satt däremot i bilen. Är fortfarande rent genomförkyld och halsen värker. Trodde att dte var på bättringsväg, men icke. Illamåendet finns med mig vart jag mig än i världen vänder, står den där med öppna händer ;)

Kom hem för en stund sen och jag ska snart hoppa i ett bad och sen vila lite.


Förkyld

Jag har lyckats bli förkyld, det började i tisdags med nästäppa och jag kände mig tjock i halsen. Sov jätte dåligt natten till onsdagen och mådde sådär.

Mår fortfarande inte bra, näsan rinner, jag nyser och halsen känns inte rolig alls. Igår skulle jag på akupunktur men det blev inte så. Jag kom dit, men hon ville inte sticka i mig eftersom jag var sjuk eftersom det kan bli värre då. Eftersom jag reagerat starkt på akupunktur och illamående så är jag redan känslig, så jag hoppas att jag klarar mig igenom helgen utan att må dåligt. Sist jag missade en akupunkturtidpunkt(pga sjukgymnasten vabbade), så blev jag jätte dålig under helgen, gick tillbaka till ruta 1 med att inte få behålla någon mat. Räcker med 5 förlorade kilon...

Har mått sådär hela dagen iag, illamående finns där hela tiden, men lite mer än vanligt sen jag började på akupunktur. Kan inte detta helvetes illamåendet/kräkningarna gå över snart! 12 veckors illamående och kräkningar räcker för en hel livstid kan jag tycka.

Hoppas ni får en trelig helg.


 Star Trading julstjärna Sensy

RSS 2.0