Tungt

Nu börjar det kännas tungt, har ont i ryggen när jag suttit och sen ska upp och röra mig. Känner mig svullen haha

Mina planer är att jobba till slutet av april, hoppas bara jag orkar. :)

Har börjat packa förlossningsväskan så smått, så jag inte är rent oförberedd, vilket inte är särskilt troligt men ändå haha


Polarn&Pyret=Mobilia

Blev glatt överraskad idag när jag såg att PoP öppnat på Mobilia :)
Köpte en dress, mössa och filt att ha på BB :)


Fönsterbräda :)

Var och köpte en fönsterbräda idag och när jag kom hem insåg jag att jag behövde storleken större, ett skott i pannan hade behövts. Tillbaka till Hornbach och köpte rätt längd.

Efter det kärde jag in på maxi och handla lite nödvändigheter och sen in på blomsterlandet och köpte en blomma och kruka. Nu blir Josse glad för hon är på mig att man behöver blommor/växter haha ;)


Äta i köket?

Nu har vi nytt köksbord och stolar, som jag är väldigt nöjd med :) Nu måste vi bara se till att sitta och äta där med haha. Har bytt ut våra gardiner mot en hissgardin istället eftersom vi inte har persienner i köksfönstret.

Idag ska jag köpa ny fönsterbräda och sätta upp.


Nyttigt och onyttigt

Blev sugen på apelsin och om jag ska vara onyttig så kan jag lika bra vara onyttig på samma gång :)

Glass, chokladsås, strössel, apelsin, hallon och blåbär. Mums!


Inte igen...

Ahh jag mår så illa och klöks. Känner mig som jag har mat upp i halsen och illamåendet känns nästan som i början, hoppas inte det är nystart på kräkningar och illamående. Några bra veckor kan jag gott få ha...

I onsdags när jag var på kvinnokliniken så hade jag tid 14.00 när klockan var 14.25 frågade jag vid en av expeditionerna om jag satt på rätt ställe eller om jag skulle fråga vid andra expeditionen. Då frågade de om jag hade en tid och eftersom jag hade det så skulle jag bara sitta ner och vänta. Klockan tickade och klockan blev 15.15 och då gick jag bort till andra expeditionen och frågade, då undrade hon om jag varit där 14.00 och jag hade suttit där sen 13.50. Hon bad om ursäkt och sa att de missat att ropa upp mig...
Hon visade in mig i ett av undersökningrummen och satte på såna plattor på magen som skulle lyssna på bebisens hjärtljud och sen fick jag en knapp jag skulle trycka på när jag kände att bebisen rörde sig. När jag legat där i ca 20-30min så kom det in en läkare som tryckte och kände på magen. Men han sa att livmodern inte var retlig och i vanliga fall om man föder tidigt så brukar det vara inom 2 dagar från det att man fått förvärkar/sammandragningar. Men om jag kommer in efter måndag så kommer de inte stoppa det, för då har jag gått 34 hela veckor. Det kan vara stressrelaterat och om dte fortsätter ska jag prata med min barnmorska och då kan det bli prat om sjukskrivning fram till vecka 37. Efter vecka 37 räknas man som fullgången och "det gör inget" att man föder... Men han sa till mig att ta det lugnt och det har jag gjort.



Idag var jag hos barnmorskan, det var egentligen först föräldrakurs 8.30-10.30 och sen barnmorskebesök 11.00. Men de ringde imorse och sa att min barnmorska var sjuk och att föräldrakursen var inställd och eftersom jag hade besök med henne efter fick jag gå till en annan barnmorska. Hon hade en barnmorskestudent som lyssnade på hjärtljuden och de lät bra, bebisen har flyttat sig och ligger nu med ryggen på högra sidan, på ultraljudet i fredags var ryggen på vänstra sidan. Sen mätte de magen och den hade samma mått som för 2 veckor sen... Men hon sa att det kan bero på att de mäter olika, ska till min egen barnmorska om 1,5 veckor så då får vi se hur måtten ser ut, annars får jag kanske gå på ytterligare ett ultarljud innan vecka 37. När jag berättade om besöket på kvinnokliniken så frågade hon mig om han kännt på livmodertappen och då frade jag hur han gör det. Det gör man genom en gynekologisk undersökning, men det hade han inte gjort och jag märkte på henne att hon tyckte det var konstigt att han inte gjort det. Hon antecknade i min journal oh sen var allt klart.


Magen när jag gått ner 5 kg, 23 oktober.


Magen 25 februari.

Glömt...

Jag har glömt att visa vad jag köpt till bebisen förra helgen. Nu när vi vet att det är en flicka helt säkert, så kan till och med jag köpa rosa saker :P






Köpte i stl 62, så det lär väl passa lagom i augusti. Allt från Lindex, älskar Lindex kläder.

Förvärkar

Har haft förvärkar sen i lördags morse från och till. Imorse ringde jag barnmorksa direkt och hörde med dem hur många som är vanligt att ha. De bad mig ringa kvinnokliniken och den barnmorskan har nu bokat in mig på en kontroll så att livmodertappen inte är påverkad, då jag har haft som mensvärk och ont i ländryggen. Förvärkarna ska ge med sig då man vilar tydligen och jag som inte ens ansträngt mig i veckan då jag är hemma och är sjuk har haft dem trots detta. Hon får minsann hålla sig några veckor till där inne.

Kasst immunförsvar

Ahh vill bli bättre nu nu nu. Är rent genomtäppt i näsan, känner mig tjock i halsen och det är väldigt tungt och jobbigt att andas. Huvet känns som om det hängde nedför ryggen... Har dock ingen beläggning på mina mandlar, vilket känns bra.



V. 33+0

Igår var jag 33 fullgångna veckor, kan inte fatta att det snart är dags. Sover oroligt om nätterna och tänker på det hela tiden...

Magen är precis lagom stor tycker jag. Men för bebisens skull borde den kanske växa till sig, men det brukar den göra de sista veckorna.


Förvärkar

Jag hade liknande mensvärk i lördags morse och på kvällen. I söndags hade jag det lite igen. Läste på nätet att det är förvärkar och att man kan ha det flera veckor innan och att kroppen förbereder sig :s


Sjukling

Idag är jag hemma från jobbet. Haft feber inatt och är förkyld. Känner mig kiss kass. Var och öppnade på jobb imorse 6.15 sen när de andra kommit körde jag hem runt 7.30. Ligger utslagen i sängen och måste äta något...


Hinder att hoppa över

Nu när vi ÄNTLIGEN bestämt vilket matbord och stolar vi vill ha i köket, så har de inte stolarna på lager..... Det är så typiskt, måste dit idag och fråga när de får in dem. Köper nog bordet idag och använder våra klaffstolar så länge. Ska bara se till så det går in i bilen.


Sjukdom???

Börjar känna mig kass, täppt i ena näsborren som rinner hela tiden och halsen känns tjock och torr. Har legat och vridit och vänt mig nu i några timmar. Är sååå trött, men kan inte sova.

Igår var vi i stan och promenerade och fikade med vänner. Det var mycket folk ute vilken inte är så ovanligt en lördag, sen vart vi iväg på barnkalas och käkade smörgåstårta! :) Supergott.

Nu när jag vet säkert att det är en flicka så beställde jag lite kläder på Lindex igår, det var ganska bra då de har 10% rabatt på alla barnkläder online och sen hade jag en extra rabattkod, så det slutade med 50% rabatt på det jag köpte.


Rutinultraljud 2

Nu vet vi med säkerhet att det är en liten flicka i magen! Nu kan jag börja handla utan att oroa mig haha. Har inte vågat handla saker då de inte kunde säga exakt sist utan bara att det tydde på att det var en flicka :)

Allt såg bra ut men vi ska på ett till ultraljud i v.37 då hon ligger lite i undervikt -11% vilket inte är jätte ovanligt, men de vill kolla att hon följer sin egen kurva. Att få gå på ultraljud en gång till är bara positivt då vi får en sista glimt innan hon tittar ut :) men varken jag eller Koko var stora när vi föddes, jag vägde 3150gram och han runt 2800-2900gram(tvilling).

Igår var jag och betalade resten på vagn, skötväska och maxicosi adaptrar. Betalade bara en handpenning när vi beställde, så nu är det ur världen. Ska hämta sakerna i mitten av april och ställa vagnen hemma hos mamma, detta har jag bestämt utan att meddela henne hahaha

Vi har köpt vår barnvagn hos barnbutik BEBA.

 


Nervös

Idag ska jag iväg på ett förlossningsförberedande samtal och jag känner mig lite nervös. Vet inte varför, ska egentligen bara prata och få svar på funderingar jag har. Sen tog jag ut komp i eftermiddag för jag vet inte hur länge jag kommer vara där och hur man mår efteråt.

Efter mötet ska jag och Koko ut och kolla matbord och stolar.
Förbi kyrkan och fråga dem en sak.



Lill-lördag

Då är halva arbetsveckan avklarad. Var idag efter jobbet på Lärarförbundet och fick en massa info om min kommande föräldraledighet. Hon tyckte att jag var väldigt påläst, men så känns det inte haha allt med SGI etc. är rent förvirrande. Men nu har jag mer koll på allt.

Sitter just nu i Husie på en match med Koko's lag, skitkul... Jag som älskar fotboll, tur jag har telefonen haha

Igår lagade jag förresten en rätt som man brukade få i skolan, tycker den är så god, det ser inte då gott ut men det är det. Tonfisk i currysås med ris!


Filt

Köpte en till filt i söndags, färgen är jätte fin vill ha en mörkblå med för de är så fina ihop :)

Köpte en Lundmyr filt för ett tag sen och då sa kvinnan i barnaffären att man ska sova med filten innan barnet kommer så att min doft finns i filten. Så nu har jag blivit med filt :)


Utvecklingssamtal

Igår hade vi utvecklingssamtal på jobb. Det gick bra och föräldrarna var nöjda. Fick en present av ett barn och hennes familj, verkligen inte nödvändigt med jätte trevligt.


Gravid?

Koko tog ett foto bakifrån idag och där ser man inte ens att jag är gravid haha.

Tog några magfoto med, men jag är gräslig idag med tvätt och städklädsel och utseende haha :)

Har börjat äta 4 järntabletter om dagen nu och det känns piss, är extremt torr i munnen och illamåendet är snäppet värre... men får tänka på vad jag gör det för ;) inte många dagar kvar nu.


Järnladyn

Igår var vi hos barnmorskan på kontroll. Allt var bara bra förutom järnvärdet som sjunkit ytterligare.

Jag har ätit 2 av 4 järntabletter eftersom jag blev så kass av dem i början, big no no. Måste äta minst 3 och helst 4, så heja heja nu måste jag komma igång med det. Har även gjort misstaget att äta järntabletterna ihop med yoghurt och müsli, vilket är helt galet. Jag hade lika bra kunnat strunta i järntabletterna för kalcium slår ut järnet tydligen... Så allt de senaste veckorna har varit fel haha.

Jag som tyckt att jag varit piggare än innan är inbillning när jag tänker efter för jag somnar minsann alltid efter jobb.

Idag ska vi på andra träffen av föräldrautbildningen vilket jag ser fram emot :)

Magen från igår när jag låg ner, liten och nätt :)


Plåga

Tidiga morgnar är en plåga just nu. Sover så kasst på nätterna och sen är jag slut på dagarna, slutade 15 idag. Kom hem och la mig på soffan har vilat/sovit från 16-18.

Idag ringde jag och bokade om vårt andra ultraljud. Koko ska på träningsläger den dagen vi egentligen skulle gå så fick ringa och höra om de hade en annan dag. Så nästa fredag
ska vi gå :) LÄNGTAR!!!

Måste komma ihåg och ta nytt magfoto.


V. 31+1

Då är vi inne i en ny vecka. Hon rör sig väldigt mycket eller försöker i alla fall. När man tittar på magen och hon rör sig så ser det ut som vågor på havet haha.

Var igår förbi min moster med mormor och mamma. Fikade lite och tittade runt i deras nya hus, har bara varit där en gång tidigare och då var det rent svart ute. När jag kom hem var jag så jäkla sugen på varma mackor, visst de smakade bra men jag fick så j-la ont i magen av osten...

Idag ska jag iväg på ett IT-möte och sen till jobb, stänger idag...


The girl with the dragon tattoo

I tisdags såg vi The girl with the dragon tattoo. Den svensks versionen måste vara bättre? Det var så löjligt att allt var på svenska, men att alla pratade engelska. De hade lika bra kunnat ha den svenska versionen med text istället...

Har inte känt mig jätte trött under graviditeten förutom då jag mådde som sämst och bara sov mig igenom dagarna. Men nu är jag trött jämt på kvällen och när jag kommer hem från jobb. Vilar mig nån timme efter jobb och sen lyckas jag somna hur lätt som helst någon timme senare.

Så här såg dop presenten ut förresten.


RSS 2.0