Lördag 26/9-2009

Det blev de gamla vanliga kläderna i lördags.

 

 

Detta är då systrarna Entré och halva party sällskapet från i lördags =) (Om ågot händer mig så beror det på bilderna jag lagt upp haha)


Slutkörd

Denna vft:n tar kål på mig haha, jag somnar runt 21.30 varje kväll hehe

Idag hämtade jag ÄNTLIGEN ut min ac adapter(laddare), efter 1½ månads väntetid. Har kontaktat Packard Bell vid ett x antal tillfällen och aldrig fått ordentliga svar på när den skulle komma.



Var nere i frihamnen och hämtade den på DHL och när jag sen skulle hem, möter jag denna trafiken. Kul, verkligen kul! Alltid samma sak, det är så när de håller på vid sjölundaviadukten...

Ny vecka nya tag

Som ni vet är jag ute på min vft nu och jag valde att vara hos 2 handledare. Så mina första 2 veckor var jag i en klass där jag kände hälften av eleverna sen tidigare och nu dessa 2 kommande veckor ska jag vara i en annan klass där jag också känner hälften av eleverna.

Första dagen i den andra klassen gick över förväntan. Jag hade engelska med dem ensam och det gick bara bra. Nu ä det BARA 9 dagar kvar, eller det är egentligen 8 dagar kvar för nästa vecka ska vi ha en trafikdag =)

Ska lägga över lite bilder fårn i lördags till datorn sen när jag får chansen.


Singel?

Jag är så j-la glad att jag inte är singel. Tänk alla som går ut på krogen för att de vill träffa någon, klart det finns trevligt folk också, men av någon anledning så är det de skabbiga och slibbiga som utmärker sig. Fan kryper i kroppen på mig när jag tänker på det.

Igår kväll hade vi det jätte trevligt, eller jag kan inte tala för de andra, men jag hade jätte kul iaf! Kom hem runt 3 och mådde sådär, tryckte i mig en skål med fil och corn flakes, 4 rostade mackor och lite köttgryta för att förebygga att inte må dåligt när jag vakande och skulle upp och jobba idag. Jag lyckades väldigt bra faktiskt =)

Kom nyss hem från jobb och ska snart göra mig iordning för vi ska hem till min pappa och äta fisksoppa, mums.

Mentor på vift

I fredags(igår) var min mentor och tittade på mig i skolan. När jag höll lektion och så. Det gick väldigt bra och jag är mycket nöjd, nu är det bara att bli godkänd på examensarbetet oxå. Men som min mentor sa så har jag utvecklats mycket detta året under mina sidoämnen och det känner jag med. Men jag tänker inte söka en tjänst som klasslärare direkt när jag är klar. Om jag skulle arbetat med en annan lärare så okey, men inte annars.

Iaf det jag ville komma fram till var att jag firade med att shoppa lite med mamma(vi skulle BARA fika).












Kräfta haha

När vi var ute på Bulltofta förra veckan, så var vu utomhus hela dagen. Jag som arbetat hela sommaren och som har ljus hy fick såklart färg i huvudet. Inte mig emot för det behövdes hahahaha

 

Idag har eleverna haft studiedag och vi andra har suttit och lyssnat på föreläsningar hela dagen. Det var väldigt intressant eller den ena av föreläsarna iaf.

Vft i 4 veckor

Ja som ni kanske förstår är jag ganska slut om dagarna, därav den uteblivna bloggningen. Är hemma runt 15 om dagarna och sover 2 timmar för att orka med hehe Är som ett barn, behöver min vila =)

Men nu när första veckan är avklarad början man vänja sig, vaknade 8 i lördags :P

I lördags var vi på 30års fest och jag hade riktigt roligt. När Koko frågade mig om vi skulle åka hem så frågade jag varför så tidigt och då var klockan ändå 2. Tiden gick väldigt väldigt fort, men så är det är man har skoj =)


Bulltoftadagen

Idag har jag varit med klassen på Bulltofta motion eftersom det varit Bulltoftadagen idag. Det var alla fyror, femmor och sexor. 9 olika stationer var det, jag stod vid kanotstationen.

Det var att putta ner kanoterna i vattnet då det var lågvatten. Hjälpa eleverna ombord, putta ut dem, dra in dem, dra upp kanoterna och om och om igen under hela dagen. Snacka om att jag komemr ha träningsvärk imorgon hahahha

Var till och med ute och paddlade en sväng pga en flicka som inte vågade, det ni!

Har suttit och planerat de senaste 2 timmarna, men det är svårt eftersom min handledare ena stunden säger att jag kan komma med egna förslag när hon egentligen vill att jag ska göra det hon tänkt, inte lätt detta. Ska prata igenom veckorna ordentligt nu imorogn så jag får en lite klarare bild av vad hon vill och vad jag vill med för den delen.

Tvätta. Vad är det för något?


Detta är andra dagen på min vft och det tar redan kål på mig, så jobbigt att gå upp tidigt. Igår sov jag när jag kom hem 2 timmar sen somnade jag inte förrän 01.00 på natten, inte så smart men är man trött på dagen så är man.



När man sätter en tvätttid och "glömmer" att sätta klockan så blir det lite jobbigt. Koko gjorde så i fredags och vi hade inga rena kläder haha eller jag iaf. Så vi fick köra hem kläderna till min mamma eftersom hon har tvättmaskin hemma. Så sen i lördags har kläderna hängt på tork ute på balkongen haha

Äpplepaj/Äppelpaj

 

I lördags bakade jag äpplepaj/äppelpaj. Har kommit in i bakperiod hehe Som vi vet gör jag det mellan varven =)


Steg för steg-tårta

Ja då har jag bakat tårta igen haha
Eftersom jag varit så dålig med att visa bilder den sista tiden så ska ni få se tårtbakande steg för steg =)


Hembakad tårtbotten delas i 3 delar


Grädde och skivad banan på första lagret


Jordgubbssylt på andra lagret


Skivade jordgubbar ovanpå sylten


Vispad grädde ovanpå jordgubbarna


Locket på


Grädde runt hela


Färdig att äta(!)


Nu när jag fyllde år fick jag passande redskap av min mamma.

Knippsare


Skivare

Elyseé

Idag är det då Söndag som ni alla vet. Idag var jag på Elyseé med min pappa, hans sambo, min farfar och Koko. Det var en sen födelsedagsmiddag.

Jag fick karameller och ett te med smak av chokladmjölk och grädde hehe Sen fick jag en ny toalettdörr(den hade de inte släpat med sig till Elyseé). Jag ska köpa vilken jag vill ha så får jag pengar för den sen. Har behövt en ny dörr ganska länge och vi skulle köpt en för länge sen men det har bara inte blivit av.

När vi kom hem satte jag igång att laga köttfärssås att ta med mig imorgon på min vft. Måste koka pasta också kom jag precis på.






Jag hade egentligen tänkt baka en jordgubbstårta så vi kunde dricka kaffe här hemma efter maten, men vi hade besök av en 2 åring hela dagen idag så jag hann inte riktigt. Men nu håller jag på med den, måste annars blir jordgubbarna kassa och måste kastas.

..men gladast är nog räven(!)

Det är "bara" lördag idag, hela dagen igår gick jag runt och trodde att det var lördag, men nu är dagen kommen. Måndagen närmar sig med stormsteg och det ger mig enorm ångest!


Barnsäker vinflaska

Om man inte klarar att öppna vinflaskan så ska man minsann inte dricka den iheller(!)

Idag när maken min kom hem från träningen, så ville han göra en spritzer(en del mineralvatten och en del vitt vin). Tror ni att han lyckades öppna flaskan? hahaha

Jag sa till honom att den barnsäker och om man inte kan öppna den så är man inte värdig att dricka den iheller hahah Tror ni han lyssnade icke sa nicke utan jag fick minsann öppna den så han kunde ta sig en sup hehe

Det värsta med det hela var att han hade en tröja på sig där det stod "Jag har koll" hahhaha




En matfavorit

Något som jag kan bli rejält sugen på är ugnsstekta potatisar haha Idag var en sådan dag.
Tvättade potatisen och kokade dem i några minuter och sen in i ugnen på 200 grader i typ 10-20 min.




De har dock inte varit inne i ugnen på dessa bilder, men det förstod ni nog =)

Molle bolle

 

 

Har inte fler roliga bilder att lägga upp, idag ska jag däremot på bio med Natha och Josse så då ska jag ta bilder haha. De har varit så glada nu när jag inte fotat allt möjligt, men nu är det dags igen haha


Planering

Usch ja i helgen blir det att planera inför mina 4 veckor ute på vft. Har redan börjat lite smått, men känner att jag måste ha allt klart på måndag så jag kan ge mina handledare min planering. Jag ska vara i en årskurs 5, det är en klass jag varit i innan så jag känner eleverna men det är nya handledare.



Sist jag var hemma hos mamma frågade hon vad jag ville göra med min balklänning från när jag gick i 8:an eller 9:an. Kände att jag var tvungen att prova den haha Ja jag tror inte jag sparar den, för när ska jag använda den haha Kolla katten! Full i fan är den haha han kröp in under klänningen och lekte med underkjolen hehe

Då var det torsdag igen

Ja jag har ju inte bloggat på någon dag, väldigt ovanligt :P

Igår var vi och grillade och tittade på fotboll, ja alltså jag tittade inte på fotboll haha Först var det Sverige mot Malta och sen var det Serbien mot Frankrike, väldigt givande var det :P

Idag är det skola som gäller. Vi ska söka tidigare forskning och litteratur om vårt ämne till examensarbetet. Lär bli peck och pina, det är alltid så dryg innan man kommer igång. Men vi måste verkligen komma igång för på måndag ska vi ut på VFT(verksamhets förlagd tid) och då lär det inte bli mkt med examensarbetet...

Nu har min kära make kopplat ur kamera sladden och jag har lite bry med att gräva där bak,så ni får ha en gammal bild som ni säkert sett 5 000 000 gånger...


Rent blå på armen av droppet under operationen haha

























Söka material

Idag ska jag iväg coh söka tidigare forskning på det jag ska skriva om i examensarbetet. Mailade vår handledare i torsdags och jag har fortfarande inte fått besked av henne när vi ska ses och om vi ska börja på vår projektplan innan vi träffar henne första gången.

Jag måste kila nu för jag ska först på återbesök hos läkaren. =)

Det är sånt här trams min man sysslar med...

Katt i en hatt

 

Denna katten är aningen knäpp haha Han grävde sig in i min väska haha hade jag inte stängt blixtlåset så hade han bosatt sig där inne haha

 

 


Lördag igen...

Tiden bara springer iväg och regnet följer efter. Nu har det börjat ösregna IGEN(!) Idag har min kusin 30-års kalas i Smedstorp där han bor, men eftersom jag inte får köra längre sträckor och för att tågen inte passade schemat så stannar jag hemma.

Ikväll är det även 2-års kalas så nu ska jag fundera på vad jag ska ha på mig, dagens i-landsproblem. Har alltid samma problem, har en ny klänning från Mango, men tror inte jag väljer den hhaha men man ska aldrig säga aldrig ;)


Muffinstårta

 

Blir lite ledsen att det inte finns jordgubbar mer i butikerna(som går att kommer över till ett rimligt pris), för fasiken vad gott detta är.

Skiva muffinsen i 3 delar.

Första lagret lägger du bananer och sen brer du på grädde. Sen lägger du på en del muffins.

Andra lagret lägger du skivade jordgubbar och jordgubbssylt och grädde ovanpå det. Sen lägger du på toppen.

Där spritsar du på grädde och sen dekorerar du med jordgubbar.

 

 

MMmmmmm...uffins(!)


Fredag...

Igår fick jag hem mitt läkarintyg. Är sjukskriven till den 10 september, så jag måste in till jobb och lämna lappen och sen måste jag skicka in papperna till försäkringskassan.

Jag meddelade jobb förra veckan att jag skulle opereras den 27 september och att jag sen skulle bli sjukskriven i 2 veckor. Men de verkade inte lyssna för igår ringde de när jag brukar jobba. Jag sov vid tillfället och försökte sen ringa tillbaka, men fick inte tag i någon. Så idag måste jag dit och lämna papperna, så allt blir rätt. Har sån ångest inför det, fast jag vet att jag inte gjort fel. Jag har sagt till dem, men men. Har alltid dåligt samvete för allt, även om jag inte gjort något fel.


Examensarbete i all sin prakt

Ja då har skolan satt igång.

Har läst igenom ett examensarbete på 60 sidor som ska diskuteras idag. Blir en massa sånt nu och om 1½ vecka är det praktik som gäller i 4 veckor, då ska jag ha hand om all undervisning, dvs jag kommer att vara helt slut på kvällarna haha

Har läst igenom arbetet i 3 omgångar och det är mer än vad jag brukar engagera mig hehe

RSS 2.0