Finbesök

Idag har jag och Amelija haft besök av Angelica en stund. Vi ses inte jätte ofta, men det är trevligt när det väl sker =) Förra året när jag mådde så himla dåligt av graviditeten så hade Angelica inflyttningsmiddag, men jag kunde tyvärr inte delta pga mina spyerier och illamåendet... Jag hoppades in i det sista att jag skulle klara det, men meddelade i sista sekunden att jag inte skulle klara av det.
 
När Koko kom hem från jobbet så körde vi till Coop forum på Bernstorp som ska stänga. De sålde ut massa saker, så butiken var ganska länsad. Maten var ordinarie priser, men det andra var det "rea" på.
 
Köpte 2 pocket böcker, strumpbyxor, strumpor till Amelija, tandborstar, tandkräm, babyfoot och kollegieblock.
 
Pratade med pappa innan idag, han är i New York och shoppar. Han hittade väskan som jag varit ute efter som inte finns här hemma =) Sen köpte han bare mineral foundation till mig. Converse till både mig och Amelija haha
 
Amelija håller kaninen i örat så hen sköter sig haha

Så sant så


Ibland vill jag inte ens tycka om dem....


Kalas

Idag ska vi minsann på 1 års kalas hos Maxim! Stort grattis! <3
 
Imorse var vi hos Slottsstadens läkargrupp då Koko hade fått tid att skära bort en "böld" han haft på ögonlocket, han har haft den så länge jag kan minnas men nu har den börjat växa och hängt ner mot ögat, så nu var det dags att ta bort den. Förra året var han på vårdcentralen och frågade om de kunde ta bort den, då tyckte den läkaren att den inte var tillräckligt stor trots att det är Koko som ska gå runt med den och störas av den....
 När han kom ut från läkaren så hade han tejp på ögonlocket och det hängde som om han fått en fetr smäll, det kanske han har....jag sitter kanske bara här och säger att han skurit bort någon när jag egentligen gett honom en lusing ;) hahah Skoj!
 
Inte nog med att jag har svårt att hitta vad jags ka ha på mig, nu ska jag bekymra mig över vad Amelija också ska ha på sig haha. Har gått igenom alla möjliga alternativ i hennes garderob, blir tokig!
 
Nu MÅSTE jag dammsuga, dammråttorna har invaderat vårt hem!
 
Tittut!

Besök

Jag brukar blogg via telefonen, men har inte lyckats logga in på flera dagar därav mitt icke befintliga bloggande...
 
Sitter sällan längre stunder vid datorn nu för tiden haha och när jag gör det kollar jag upp saker till semestern.
 
Idag ska jag iallafall iväg och fika med min kusin och hennes familj samt min farbror.
 
Min bebac i sin fina POP pyjamas som hon fått av sin kuma. Jag har tyckt att den såg stor ut, men icke den passade minsann haha Min lilla bebis har blivit stor eller åtminstone större ;)

Gäster

Igår hade vi besök och kollade på hotell till när vi ska övernatta i Belgrad. Idag var mamma och hennes väninna Mirjam på besök, vi fick en jätte fin bok som vi kan sätta in bilder i och skriva.

Hämtade upp mamma vid 11.30 idag så följde hon med mig och handlade. Har inga problem att handla men att få upp allt i lägenheten är jobbigare.


Medvetet?

Igår hade jag och Amelija besök av min mamma och min mormor. De kom med lunch från Subway, för mig som inte äter på dagen var det perfekt. Sen kom min moster förbi på sin rast men Amelija sov sig igenom besöket haha. Hon fick en fin sommarklänning och solhatt.


Igår morse var Amelija inte så snäll....




Moffe boffe

Idag är vi hemma hos morfar och Pia för de åker till Canada/USA imorgon. Lämnat önskelistor och tittar på fotboll.

Idag var jag förbi jobbet och hälsade på. Fick fina presenter till Amelija. Fick en bok av min chef som heter Växa- inte lyda. Hur man låter barn vara egna individer och hur vi ska stötta dem. Av mina kollegor fick jag kläder från Me&I :) verkligen inte nödvändigt med presenter men självklart blir vi glada :)


Lärkor

Alltid vid denna tiden är vi pigga som lärkor.... okey kanske inte Koko och jag, men Amelija. Just efter denna måltiden ligger hon alltid och gnyr innan hon somnar om och oftast är jag och Koko i koma då haha.

För 2 sec sen så tappade hon ut nappen och skrek till och Koko som just somnat till blev skiträdd haha såg jätte skoj ut :)

Idag ska jag förbi mitt jobb och hälsa på, längtar till att få mysa med barnen! Var där en snabb runda i tisdags och gosade lite.

Nu hoppade Amelija över i vår säng så nu ska vi gosa lite.


Höllviken

Idag har jag varit flitig. Jag började tvätta 7 imorse. Vid 10.30 körde jag förbi min mammas jobb och var där i 1 timme. Hämtade upp Koko så körde vi till bollen och käkade lunch och där stötte vi på min pappa som precis lunchat färdigt. Körde hem och lämnade av Koko som skulle dammsuga. Sen körde jag till BVC för vägning och det vanliga snacket. Amelija går upp i vikt som hon ska, idag vägde hon exakt 4kg. Sen hem och då fick vi spontanbesök av Mona och Hans. När de gått så la jag mig och sov 1 timme, skönt var det :) Efter det bar det av till Höllviken för fotboll, svinkallt! Sommaren snälla kom!!!


Frisören :)

Äntligen har jag fått utväxten och topparna fixade :) alla undrar om jag inte känner mig orolig att lämna Amelija... Men det är jag inte för hon är hemma med hennes pappa som är så duktig så :)

Idag när Koko var på träning så var vi ute och promenerade en lång runda. Vi gick bort till träningen och när vi var på väg hem spydde Amelija en hel damm med mjölk som la sig under hakan haha


Frisörbesök

Äntligen ska jag till frisören idag. Jag skulle egentligen dit 22 maj men jag födde Amelija 19 maj och var inte på tipp topp för att sitta hos frisören då. Får se hur det går idag att sitta på en hård stol i 2 timmar...


Najs

När Maja, Ivo & Maxim var på Sardinien så köpte de jätte söta flipp-flops till Amelija :) De blir lagom till nästa sommar :)


Ny vecka nya tag

Ny orörd vecka. Vad ska jag hitta på då :) Imorgon ska jag och Josse hem till Amra och mysa med hennes lille bebis som är några dagar äldre än Amelija.


Övertrött

Igår var vi på min yngsta kusins student! :) Han tog studenten igår och börjar jobba på måndag! :) Stolt kusin är jag :) Han har växt rent för fort och jag med för den delen haha

Vi kom hem runt 2 inatt så jag har varit ganska trött idag. Vid 18 så gick jag in med Amelija i sovrummet och tyckte att vi kunde vila oss lite.... Hon ville inte alls vila och när det var dags för henne att äta vid 19.15, ja då ville hon sova haha Matade henne och efter det ville hon inte alls sova utan somnade nu för 20 min sen. Hon väljer rätt tillfällen lagom när det är dags att äta haha




Lång dag

Igår var vi tillbaka på barnakuten. Vi hade tid för återbesök kl 10. Vi kom in för inskrivning 10.20 och blev sen visade till ett rum. 11 kom de in och meddelade att en ambulans var på ingång och att vi skulle få vänta. 12 kom de in och ville att jag skulle värma hennes handrygg med en värmepåse. Jag matade henne samtidigt som jag värmde handen och sen kom de in igen för att ta blodprov. Hon var mest förbannad igår när de höll på. När de var "färdiga" så lät de nålen sitta kvar och lindande in handen om labbet behövde mer blod. De kom tillbaka efter en stund och ville ha mer blod och det ville inte riktigt rinna till. De fick lite blod till men sen ville de inte fortsätta eftersom de fick trycka och ha sig för att få ut något.

När klockan var 13.30 kom läkaren in och sa att jag kunde gå så skulle hon ringa när proverna var klara. hon skickade in en sköterska som skulle ta nålen. Sköterskan hade med sig ytterligare ett rör som hon skulle försöka få blod i när nålen drogs. Det sipprade en del så röret blev nästan fyllt.

17.30 ringde läkaren och meddelade att proverna såg bra ut. Hon väntade bara på koagulerings provet och har hon inte ringt till idag så är de proverna också bra.

När kl


Barnakuten

Igår var vi på BVC för att väga och mäta. 3745g väger hon och har gått upp ca 200g sen vi vägde sist. Vi kollade naveln och det kommer fortfarande lite färskt blod. BVC sköterskan ville höra med barnläkaren vad hon tyckte om det eftersom det var 1,5 vecka sen stumpen trillade av. Läkaren visste inte så hon ringde barnjouren som tyckte att vi kunde komma in och kolla det. Vi skulle inte oroa oss men det var lika bra att kolla upp det. Så vi körde in till barnakuten med remissen från vår BVC sköterska.

På barnakuten var det lugnt de hade inte så mycket att göra. Vi blev inskrivna och visade till ett rum. Läkaren förklarade att det finns en medicin som hjälper naveln att läka men att det skulle tas tester först. In kom 3 sköterskor som skulle ta blodprov..... På så små är det svårt att ta blodprov så de tas i handryggen......för det gör ju inte ont+ att de håller fast och böjer handen. Amelija var jätte ledsen och jag fick hålla hennes ben och en sköterska gav henne glykos och nappen. Det tog säkert 10 min för mot slutet ville det inte rinna till som det skulle.

När klockan var 19.30 så kom en sköterska in och skulle ta nya prover....vilket vi inte visste. Läkaren kom in och förklarade att de prover vi tagit tidigare hade inte gått att analysera.... Det är tydligen så ibland att under tiden blodet skickas till labbet så hinner det bli dåligt så det inte går att analysera.... Jag är skeptisk till det för jag tror de glömde bort hennes prover när det var personalskifte, för när Koko var o fråga hur lång tid det skulle ta så var hennes journal borta...

Vilket fall som helst så tog de bara ett nytt stickprov i hälen för att kolla HB värdet innan vi fick åka hem och det var jätte bra. Idag ska vi dit igen för att ta nya prover som ska analyseras.... Vilket inte känns bra alls för min del för jag var på väg att gråta igår när jag såg henne gråta med tårar rinnande. Hon var så ledsen och rent utslagen i flera timmar efteråt. Hoppas på det bästa.


Vaccination

Idag var jag med Amelija på Umas och vaccinerade henne för tuberkulos. Eftersom vi åker ner till Serbien på dop i augusti så vill vi ha det avklarat. Hon skrek när hon blev stucken och några sekunder efter och sen lugnade hon ner sig.


Söndag

Då har ännu en vecka gått... Amelija blev 2 veckor igår, känns som om hon funnits längre än så men tydligen inte :)

Idag var jag på Ikea och handlade en lampa vi ska ha i sovrummet så vi ser något när vi ska upp och fixa mat mitt i natten.

När vi kom hem vilade vi oss lite och sen var vi vakna en stund till Amelija somnade igen, så nu tittar jag på en film som visas på 4:an.


RSS 2.0