1 månad till jul

Hej hopp.
Nu närmar vi oss julen med stora steg. Jag är ute i ovanligt god tid och har börjat köpa julklappar. Nu när "lönen" kommer så ska jag köpa de sista julklapparna så vi är helt klara.

Lite fundersam över julklappar till Amelija, så svårt att veta vad hon "önskar" sig när människor runt omkring frågar. Vi har bestämt vad vi ska köpa till henne iaf haha Blir nog 1 julklapp från oss, hon är inte så hagalen ännu och förstår inte riktigt och uppskattar paketen, mer än att pappret prasslar och att där kanske finns något roligt inuti.
Nu blev jag shoppingsugen så imorgon ska jag ut och handla haha Antagligen som resten av svenska folket, jag har lyxen att vara föräldraledig. Oavsett när på dagen jag är ute någonstans så är det mycket folk ute, jobbar/studerar inte människor? Det är inga pensionärer jag stöter på precis och kan man som arbetslös slösa pengar hur som helst?


Nu är det fredagsmyyyyyyssss...

Vi har egentligen fredagsmys varje dag! Myser med massa kramar och pussar, vet inte om Amelija håller med mig om det är så mysigt haha
 
Veckan har varit ganska lugn för vår del, har varit hemma största delen av veckan. Vi har lånat hem en gåstol till Amelija och hon hade sovit i den om hon fått. Går runt och spanar på vad vi andra gör.
 
I går så fick hon smaka pasta med grönsaker och det var inte populärt, hon klöktes när hon fick in det i munnen haha Så jag fick äta upp det istället, mumma ;)

Idag tänkte jag ge henne resterna, men det var samma sak, så hon fick lite majs och potatis istället och det slank ner.
 
Jag ser ganska sur ut ser jag nu hahah

Mangopuré och kalops

Dagarna flyter förbi och jag glömmer blogga...
 
För några veckor sedan så började Amelija att vända på sig och gör det i tid och otid. Lägger jag henne i babygymmet så snurrar hon runt till mage och blir efter en stund skitförförbannad för att det är jobbigt, vänder jag då tillbaka henne på rygg så blir hon förbannad för det haha
 
Jag började ge henne burkmat för 5-6månaders för 2 dagar sedan, vi började med kalops och det tyckte hon om, jag tyckte oxå den var ganska god om det varit lite saltat haha Men bebisar ska inte ha salt i maten, pga njurar som inte klarar av det ännu =)
Jag har gett henne smakportioner från att hon var 3mån3veckor ungefär, det tog några skedar innan hon fattade hur man svalde mat, hon var ju bara van vid flaskan och sög på maten till hon fattade att man skulle svälja =) Majs och potatispuré har varit en favorit, även hos mig haha Det smakar precis som majskolvar =)
 
Fruktpuréer är hon inte särskilt förtjust i, vilket är bra på sätt och vis. De är ganska sura och sliskiga i smaken...
 
Igår fick Amelija sin andra vaccination och det gick bra, hon var såklart ledsen men det var en kort stund. Idag har hon feber och är gnällig, men så kan det bli av vaccinationen. Hon sov väldigt dåligt inatt med och var gnällig, vaknade vid 3.50 och var vaken till 6.00 imorse, skitkul! ;)

RSS 2.0