Ängelholm eller Hässleholm?

Då är jag hemkommen från Hässleholm igen. Skrev i ett tidigare inlägg att det var i Ängelholm, men det är fel. Holm som holm kan man tycka :P

Vi hade det väldigt trevligt, trots min förkylning.


Vi med hotellet i bakgrunden.

Vi kom fram till Hässleholm i torsdags runt 15.00. Sen satte vi bara upp skakerna på hotellrummen och begav oss ut i "stan", räknas tydligen som en stad trots att det ser ut som en by. Jag hittade lite kläder som jag köpte.


Skjortklänning från H&M, köpte även en svart.

Var sugen på att köpa denna oxå, men jag skippade det.

Köpte ett linne inne på Vero Moda, tanktop typ som är av en längre modell.

När vi hade varit i stan så bestämde vi oss för att äta vår 4 rätters middag vid 18.30 och meddelade receptionen det. Sen gick vi upp och tog en fördrink och gjorde oss i ordning.


Mamma och jag


Moster, Mormor & Mamma


Jag och det fint dukade bordet.


Sällskapet

Efter fotograferandet så kom maten in. Det var en sån middag som man inte blir mätt på ni vet, eller jag blir inte mätt iaf. Jag äter långt mer än det som serverades. Ska det vara fint, så ska det.


Förätt: Laxtartar


Oxfilé med potatispure, majrova & rödvinssås.


Ostbricka


Chokladmousse med karamelliserad mandel.

Detta var då middagen som ingick. Det var mer mousse än resten av rätterna.

När vi ätit så gick vi på bio och såg It's complicated. De har 3 salonger i Hässleholm(Kulturhuset) och vi satt i den mellanstora salongen, det var endast vi som var på bion haha Så vi kunde sitta med benen på sättet framför(utan skor såklart!). Det var lyxigt =)

Igår startade dagen med en frukostbuffé och sen begav vi oss till HälsoOasen.


Duscharna och sittbadkaren.

Innan vi skulle hoppa i badet i utespa så skulle vi duscha.

Bikini, handduk & Foppatofflor ut till badet.




Bad i utespa.

Det var väldigt mysigt att ligga där ute, men vattnet kunde varit lite varmare. Det var 38 grader, men jag älskar varmt varmt varmt. Först var det 15 min med bubblor och sen var 10 min utan. Det var väldigt mysigt, för det började snöa när vi satt där ute och sen slutade det inte =)



Sen var det in för att få rygg- och nackmassage. Vi var uppdelade 2 och 2 så när vi var klara med massagen så fick vi ansiktsrengöring och fotinpackning med fotmassage.





Innan vi for hemåt så åkte vi inom Hässleholm igen då min moster skulle handla en sak och då passade vi på att äta lunch med, det blev bakad potatis på Graffitti.


Onyttiga jag tog enbart med smör, mmmm.

1½ vecka

Nu har jag arbetat 1½ vecka på mitt nya jobb och det känns riktigt bra =) Trivs med både barnen och kollegorna.

Imorgon och på fredag ska jag dock vara ledig. Min mormor fyllde 75 år i November och vi gav henne då ett spapaket som vi ska följa med på. Så imorgon åker vi upp till Ängelholm och övernattar till fredag och ska få 3 behandlingar. Jag har lyckats bli sjuk, men hoppas att må bättre imorgon.

Lite svårt att berätta om mitt nya jobb då det är sekretess, men jag ska förhoppningsvis hitta annat att berätta om. Kanske alla saker jag kan köpa nu när jag börjat jobba haha Har haft 2 sena kvällar med föräldrar och info möte och sen APT möte. Så har varit hemma runt 21.30 både måndag och tisdag. Det ser man under mina ögon på bilden haha Utsliten efter 1½ vecka ;)


Nyttigt 2010

Laktosfri yoghurt med hallon, banan och linfrön.

 

Nu går Koko på diet (igen), inga kolhydrater på veckorna men på helgerna är dte fritt fram. Sist han gjorde samma, så gick han ner 5 kg och han har hållt sig på samma i ca 1 år. Nu har det varit för mycket godsaker, enligt honom själv så nu är dte dags igen haha Jag hakar på de goda sakerna, som till exempel yoghurten haha

 


Äntligen fredag eller vadå?

Ja då var det fredag och första arbetsveckan avklarad. Dock blir det ingen helgvila för min del, jag jobbar på mitt "gamla" jobb imorgon och på söndag på Koko's jobb. Känner mig ganska sliten idag måste jag säga, trött och jävlig. Ikväll blir det bio med Natha, Josse och Luis. Snabba cash, får väl se om filmen är lika bra som boken, men jag tvivlar på det...


Hoppas ni får en trevlig fredag! =)


Nytt jobb

Ja då har man börjat jobba då. Heltids jobbet here I am! Började jobba i måndags och jag kan meddela att jag är helt slut! Sover middag 2 timmar när jag kommer hem och sen somnar jag vid midnatt igen. Tufft haha

Nästa torsdag och fredag så ska jag på spa ihop med min mamma, moster och mormor. Borde ta några träningpass innan för att fasta till huden lite haha Sola lite för att bli "brun" eller rättare sagt bli mindre blek.

Fest fest fest!

Det blir ingen fest Maria, utan det blir middag med familjen imorron. I februari så blir det en examensfest/bröllopsfest för släkten, eftersom det är viktigt för dem att festa haha



Lärarexamen!

Ja då har man en lärar- och förskollärar examen! Det känns så skööööönt! 3½ år av slit, skola och jobb och en massa vft(praktik). Har ännu inte fattat det, känns inte som om jag är klar med skolan. Tar nog ett tag innan jag har fattat det =)


HURRA HURRA HURRA!!!

Hur fan lyckas jag!

Har tappat ett glas lingondricka i soffan! Kålhuve är vad jag är ahhhhhggg



Besök

Igår var jag och lämnade mitt påskrivna anställningsbevis. Så nu är det på papper att jag är tills vidare anställd, gud i himmeln hur ska detta gå haha

Jag var förbi förskolan och hälsade på i 5 timmar för att se hur de arbetar med mera. Det var utmattande, så efteråt körde jag hem och sov min 2 timmars nap haha
Jag fick mitt schema och det är väl helt okey =)

Årets första

 

Detta var höjdpunkten ikväll, eller jag trodde att det skulle bli det i alla fall. Årets första semla, som jag trodde skulle smälta i munnen, men som vanligt är bara locket med grädde gott =) Colan smakade dock utmärkt, den sviker mig aldrig ;)


Mellis på kvällskvisten

Detta är en ganska vanlig bild av mig, när jag är på väg hem från jobb. Jag är alltid hungrig, så jag tuggar ALLTID på något haha I detta fallet var det en bit av ett ciabatta bröd.


Hur ska detta gå?

Jag vet inte hur jag ska klara att börja jobba haha Jag "power-napar" varje dag ungefär 1½ timme. Hur ska detta gå?

 

Oprah Winfrey och dubbla täcken gör susen ;)


Flyg flyg...

Här har ni 5 kg kalkonen och lite grönsaker som ser lite fjantigt ut i den stora braspannan hahah

 

Det smakade himla bra och jag åt i 2 omgångar, mådde så illa till slut.

Fredag-1 vecka och 3dagar

Om 1 vecka och 3 dagar så ska jag börja jobba. Det är lite blandade känslot, självklart kul, men samtidigt nervöst. Nu ska jag använda mig av det jag lärt mig på Malmö Högskolas lärarutbildning. Fast att jag varit ute på vft (praktik) så är det ändå nervigt, men det ska nog bli bra. Jag har valt rätt yrke för min del och jag trivs himla bra kring barn, så det kommer bli bra när jag vant mig.

Examination...

Snart är det dags att opponera examensarbetet, det känns nervöst. När vi lämnade in arbetet så kunde vi pusta ut, men sen var det dags att läsa in någon annans arbete som ska opponeras. Så nu har vi läöst två andra arbeten. Vi ska prata igenom vår redovisning och våra synpunkter.


Dessa två inläggen skrev jag för 4 timmar och 22 minuter sen(21.46) och bloggen har ännu inte uppdaterats.....

Sretan Bozic!



Idag är det ortodox jul. Så vi ska hem till Koko's bror och käka, eftersom hans mamma är i Frankrike. Jag gör kalkon och har hållt på sen 14.00 ungefär. Det doftar underbart! =)

Vi brukar ha kvar julpyntningen till efter den ortodoxa nyårsaftonen som är den 13 januari, men i år så torkade granen tidigt, så idag åkte den ut =( Nu är det fasansfullt tomt där granen stod.


Hristos se rodi!

Seg...

Jag är så seg med bloggande. Tycker inte att jag gör något speciellt just nu som är värt att berätta om. Men när jag sen går in på andras bloggar och läser vad de skriver, så är det som de tycker är ointressant, intressant för mig. Blev en rörig mening haha men ni förstod säkert.


Jag på nyårsafton. Jag klippte bort andra personen på bilden, eftersom jag inte evt om hon vill vara med haha Jag har röda ögon trots att jag kanppt drack något. Blev ingen fylle nyår detta året, skönt.

Gott Nytt År

Ja då är vi inne i 2010. Jag får lite panik när jag tänker hur fort tiden går. Jag var nyss 16 år och gick på gymnasiet och nu fyller jag snart (8 månader) 25 år. Det är sjukt. Jag avslutar min högskoleutbildning om några veckor och sen ska jag ut och jobba som fast anställd.


Jag hoppas att ni hade ett trevligt nyårs frirande för det hade jag. =)

RSS 2.0