Amelijas dop

Vad: Amelijas dop
Var: Bajina Basta, Serbien
När: 11.00
 
 
Dagen sartade med förberedelser. Ca.10.40 åkte vi mot Manastir Raca / Kloster Raca. Väl där tog jag på Amelija dopklänningen, trots att den skulle av innan ceremonin. Inne i kyrkan så tog vi av henne klänningen och Maja tog henne, sen körde ceremonin igång med allt vad det innebär. Innan allt började hade Maja varit och hämtat vatten från en källa inne på klostret som är bergsvatten(iskallt). Det här vattnet hällde sedan prästen över Amelija, han varnade oss innan att vattnet var jätte kallt. Men vad skulle vi säga, hon skulle döpas :) Det kom ett illvrål och hon drog ihop kroppen till fosterställning, men det gick över fort.
 
Efteråt så köptes det lite saker i butiken, där de har "kyrkosaker" och sen tände de flesta ljus för både levande och avlidna.
 
När vi sen åkte därifrån så åkte de flesta tillbaka till huset. Jag, Koko och Amelija åkte till restaurangen och förberedde allt.
 
Vid 15.00 tiden kom gästerna till restaurangen. Där serverade grillmix med diverse tillbehör. Senare mot kvällen bjöd vi på meze, tårta och snacks.
 
Vi hade en sångare som spelade hela kvällen. Så de flesta dansade och sjöng hela kvällen. Fast vi inte trodde det, så blev det precis som vi hoppats. Vi hade ungefär 45 gäster, majoriteten var gäster från Sverige, vilket var jätte kul.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: mamma

fina bilder o Dopet var jätte fint
<3 <3 <3

2012-10-29 @ 16:06:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0