Pizzatajm
Idag ska det käkas hemmalagad pizza mmm
50g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
2 msk olja
1½ tsk salt
8 dl riven ost
olivolja (till fyllningen)
Tomatsås:
500g krossade tomater
2 msn tomatpuré
1 tsk socker
1½ tsk salt
nymalen svartpeppar efter egen smak
Degen:
1. Smula jästen i en bunke och rör i lite vatten. Rör ner mjöl, olja & salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek, ca 40 min. Sätt ugnen på 300 grader.
2. Dela degen i åtta lika stora delar. Arbeta samman varje del och låt jäsa ytterligare 10 min. Kavla sedan ut varje del till en rund pizzabotten på ett bakplåtspapper, ca 20cm i diameter & 2mm tjock.
3. Koka upp de krossade tomaterna med resten av ingredienserna till tomatsåsen.
Bred på ca 2½ msk tomatsås & 1 dl riven ost per pizzabotten. Välg fyllning och lägg på, ringla 1 tsk olivolja över fyllningen.
Värm en plåt i den heta ugnen och dra över bakplåtspappert med den första pizzan till plåten. Grädda de fyllda pizzorna högst upp i ugnen i några minuter. Dra av bakplåtspappert med den färdiga pizzan och dra raskt över nästa pizza till plåten. Upprepa så med alla.
Fyllningsförslag:
Kokot strimlad skinka
Stekt strimlat bacon
Strimlad salami
Tonfisk
Räkor
Musslor
Champinjoner
Grillad paprika
Oliver
Ananasringar
Mozzarella
Fetaost
Köttfärssås
50g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
2 msk olja
1½ tsk salt
8 dl riven ost
olivolja (till fyllningen)
Tomatsås:
500g krossade tomater
2 msn tomatpuré
1 tsk socker
1½ tsk salt
nymalen svartpeppar efter egen smak
Degen:
1. Smula jästen i en bunke och rör i lite vatten. Rör ner mjöl, olja & salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek, ca 40 min. Sätt ugnen på 300 grader.
2. Dela degen i åtta lika stora delar. Arbeta samman varje del och låt jäsa ytterligare 10 min. Kavla sedan ut varje del till en rund pizzabotten på ett bakplåtspapper, ca 20cm i diameter & 2mm tjock.
3. Koka upp de krossade tomaterna med resten av ingredienserna till tomatsåsen.
Bred på ca 2½ msk tomatsås & 1 dl riven ost per pizzabotten. Välg fyllning och lägg på, ringla 1 tsk olivolja över fyllningen.
Värm en plåt i den heta ugnen och dra över bakplåtspappert med den första pizzan till plåten. Grädda de fyllda pizzorna högst upp i ugnen i några minuter. Dra av bakplåtspappert med den färdiga pizzan och dra raskt över nästa pizza till plåten. Upprepa så med alla.
Fyllningsförslag:
Kokot strimlad skinka
Stekt strimlat bacon
Strimlad salami
Tonfisk
Räkor
Musslor
Champinjoner
Grillad paprika
Oliver
Ananasringar
Mozzarella
Fetaost
Köttfärssås
Mozzarella pizza - före
Mozzarella pizza - efter
Pizza med rökt skinka - före
Pizza med rökt skinka - efter
Kommentarer
Trackback