Amelija

 

När Amelija var 6 dagar så var vi hos en fotograf och fotograferades.

 

 

 


BVC

Idag ska vi få hembesök från BVC. Koko är ledig från och med idag till och med lördag. Skönt att vara hemma båda två :)

Igår var vi hemma hos Ivo, Maja och Maxim en stund för idag åker de till Sardinien och ska njuta av det fina vädret.

Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta upp tvätten.


Förlossning

Allt började fredagen 18/5 med att jag ringde Barnmorska direkt för jag var lite nojig över att hon inte rört sig lika mycket som hon brukade göra. De bokade in en tid till mig 11.30 för att göra ett CTG (kolla hjärljuden). Jag körde Koko till jobb och begav mig sedan till Prenatal avd på UMAS. Det var mycket folk och de hade super mycket att göra, alla rum var upptagna. Satt och väntade i ca 45min innan det blev min tur och under den tiden hade jag mensvärk som kom och gick som gjorde lite mer ont än vanligt, men det var inget jag tänkte jätte mycket på.

Jag lämnade ett kissprov och blev sedan uppkopplad till en CTG maskin som mätte bebisens hjärtljud och mina sammandragningar. Jag låg och tittade på maskinens värden hela tiden och hjärtljuden var jämna och fina och tydligen mina sammandragningar med. De kom med jämna mellanrum (ca 5min) och varje gång de kom steg siffrorna på maskinen från ca 7 till 70.... Men fortfarande var smärtan inget jag direkt led av. Sen kom en läkare in och gjorde ett ultraljud för att mäta fostervattnet och det ska ligga mellan 50-80 och mitt låg på 60 vilket var okey men han bokade en tid för att göra en extra koll på måndagen. När jag varit uppkopplad i ca 40 min så ville sköterskan kolla hur öppen jag var innan jag gick hem eftersom mina sammandragningar var så jämna. Då var jag öppen 3-4 cm och livmodertappen var nästan utplånad.

Koko tog taxi till mig på sjukhuset för att hålla mig sällskap och tänkte bara köra mig hem sen och åka tillbaka till jobbet. När vi var på väg hem så sa jag till Koko att han kanske borde stanna hemma, så det gjorde han. Tur var det för efter sköterskan hade känt hur öppen jag var så blev sammandragningarna kraftigare. Vi var hemma runt 15 och då la jag mig i ett bad och tänkte sen vila lite. Efter badet och fram till 16.50 så blev sammandragningarna kraftigare och jag kunde inte vara stilla när de väl kom, jag låg och vred och vände mig i sängen. Koko ringde då till förlossningen och hörde med dem om det var dags att komma in då de kom med 2-4 mins intervaller. Barnmorskan tyckte absolut att vi kunde komma in så de fick kolla på mig och mina värden.

På väg till förlossningen så fällde jag sätet och tryckte ifrån på instrumentbrädan varje gång jag fick en sammandragning. Parkerade och på väg in så fick jag stanna var 10:e meter när jag fick sammandragningar. När vi kom in så blev vi visade till rum 9 som har utsikt mot pildammsparken. Blev uppkopplad på en CTG maskin som visade att sammandragningarna minskat lite och att jag bara öppnat mig 1cm under tiden hemma. De tog beslut att vi kunde gå ut i pildammarna och promenera till ca 20.30/21.00, klockan var då 18.00, när de sen kom in en andra gång så tyckte de att jag kunde åka hem och försöka vila...

Hemfärd igen med onda sammandragningar. När vi kom hem så fortsatte sammandragningarna och de gjorde mer och mer ont, jag varvade att ligga i soffan utan sammandragningar och ställa mig upp under sammandragningarna, visste inte vad jag skulle ta mig till. Då var de så täta som 1,5-2 min. När klockan var 20.00 så orkade jag inte mer och bad Koko ringa till förlossningen som sa åt oss att komma in igen. 20.30 var vi inne på rum 9 igen och blev tilldelade en barnmorska som hette Camilla som var mycket trevlig.

Jag blev uppkopplad på CTG maskinen igen och fick frågan om jag funderat på någon smärtlindring. Jag svarade EPIDURAL men det var för tidigt för det. Hon föreslog lavremang och en varm dusch att starta med. Jag vet inte hur länge jag satt i duschen men tydligen en bra stund efetrsom jag fick beröm om att ha klarat det så länge. När jag frågade Koko så sa han att jag suttit där en bra stund, jag var rent borta vid det laget haha.

Sen fortsatte jag att kämpa stående. När klockan var 23 så orkade jag inte mer, jag var så slut och ville bara vila. Hade varit uppe sen 9 och endast ätit 2 knäckebröd på hela dagen. Koko ringde in barnmorskan som erbjöd mig en smärtstillande spruta eftersom narkosläkaren var upptagen med annat. Den skulle verka i ca 2 timmar, men den hjälpte inte värst mycket. När klockan var 1 så var jag rent slut och blev erbjuden lustgas... Den som säger att den hjälper ljuger! Värkarna känns som in i helvete och efteråt är man borta som om man druckit en flaska vodka. Ena stunden stod Koko vid sängen och i nästa när jag öppnade ögonen så var han i andra änden av rummet.... De satte även en tråd på bebisens huvud som mäter pulsen eftersom CTG'n inte kände av hjärtljuden på samma sätt som tidigare. Kändes märkligt när hon rörde sig för då kände man tråden röra sig.

Vid 3 kom barnmorskan in och frågade hur jag ville göra med epiduralen och jag sa såklart att jag fortfarande ville ha den, jag var då öppen ca 6cm. Sen kom narkosläkaren och satte epiduralen som inte kändes ett skit, de finns de som tycker den gör skitont att få. När den började värka så försvann smärtan, kände bara att hon tryckte på där nere men ingen smärta. Fick en gåstol som jag stod och hängde på till ca 6.30. Vid personalbytet runt 7 så togs beslut om att ge mig värkstimulerande drop eftersom det var för långt mellan värkarna, vilket är en biverkning av epiduralen. Jag var då öppen 8 cm och direkt när droppet sattes in och när de tog hål på fosterhinnan så kom smärtan tillbaka... Inom en timme hade jag öppnat mig de sista 2 cm och vid 8 började jag krysta... 9.05 föddes Amelija. Smärtan under öppningskedet gör ont, men smärtan under tiden man krystar går inte att beskriva och det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Det känns verkligen som om du ska krysta ut en melon, känslan är som om du är EXTREMT hård i magen och hur mycket du än krystar så kommer det inget. De som säger att man glömmer så fort bebisen är ute ljuger. Ingen berättar om hur det är efteråt med smärtan i underlivet....

När bebisen var ute var det dags för moderkakan, som tur är slapp jag krysta ut den. Det räckte att barnmorskan drog lätt i navelsträngen så kom den ut. Det värkstimulerade droppet satt kvar efter hon kommit ut så värkarna fortsatte, så jag fick be dem att ta bort den för det gjorde så ont.

Sen var det dags att bli sydd......

Under krystningarna så sa barnmorskan hela tiden, lite till snart är det klart och till slut trodde jag inte henne och det sa jag till henne hahahah Lustgasen gör att man blir väldigt torr i munnen så jag drack hur mycket som helst under timmen jag krystade så jag var ganska kissnödig efteråt. När det gått ca 1,5 timme så gick jag på toaletten och allt kändes okey, men när jag sedan kommit ut från toaletten så svimmade jag tydligen. Jag slog först halsen i bordet som de kontrollerar bebisen på och sen bakhuvudet i vasken och sist i golvet, ögonen var tydligen vidöppna under hela tiden och Koko blev panikslagen och slog på akutlarmet. In kom 4 personer inspringandes och när jag vaknade till så hade jag 4 personer runt omkring mig. Jag hade inte ont någonstans förutom en bula i bakhuvudet som jag kände först dagen efter.

När klockan var 13 så ringde jag min mamma och bad henne komma för att avlösa Koko så han kunde få åka hem och sova lite. Han hade då varit vaken i 30 timmar och var rent slut. Det var fullt på BB så vi var kvar där fram till 17 och sen fick vi ett rum.

Dagarna de går och går...

Dagarna de går och går, efter varandra. Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag. Dagarna de går och går efter varandra, Tisdag försvann, Tisdag Tisdag kom tillbaks annars fattas det en dag, Tisdag Tisdag kom tillbaks, tack ska du ha.

Idag har jag och Amelija bara tagit det lugtn, det har varit fullt ös sen hon föddes så det behövdes. Vi sa hejdå till tata/pappa Koko vid 10.40 och sen sov vi till 13. Mat och sen har Amelija legat i soffan och tittat sig omkring medan jag har kollat på lite tv och donat här hemma.


Flyter på

Dagarna bara flyter förbi, de går jätte fort. Peppar peppar ta i trä så har vi fått en flicka som är lugn som en filbunke. De gånger hon blir sur är när hon är hungrig och blöjan är full. På natten får vi väcka henne för att äta och sen somnar hon om. Självklart är det jobbigt att vakna var 3:e timme, men man somnar om lika fort igen och tur är det haha =)


Jobbar på

Jag jobbar på en förlossningsberättelse men det tar lite tid...

Vi har kommit hem och njuter av nästan varje sekund ;) första dagarnas trötthet var jobbig, men nu har vi nästan kommit in i en rutin som säkert kommer brytas bara för jag nämnde det :)

Har precis matat Amelija och nu ska jag somna om tills nästa matning om 3 timmar.


Amelija

Nu har hon äntligen kommit. Hon föddes 19/5 klockan 9.05. Kommer berätta lite mer om allt när vi kommit hem och hunnit koppla av lite :)


Föda, vad är det?

Asså jag har vetat 2 personer som är beräknade att föda i maj, beräknade efter mig och nu har båda de fött haha När är det min tur!? Inte för jag ser fram emot förlossningen utan längtar efter bebisen :)


Konstig form

Den lilla i magen har märkliga saker för sig. Tror hon vill göra karriär på Cirkus Scott som är i stan haha

Idag har det inte hänt mycket, lämnade Koko på jobb och sen körde jag och handlade på maxi.

Var lite trött tidigare och la mig för att sova lite, helt ärligt vet jag inte om jag sov något... Jag sover så oroligt och vaknar så fort jag ska vända mig. Känns som att jag bara vred och vände mig.

Ska strax iväg och hämta Koko på jobb, typiskt när det är celebrity masterchef. :)


V.41+2


Inget nytt

Här händer ingenting... Sammandragningar med jämna mellanrum men inget mer. Natten har varit jobbig med kisseri en gång i timmen, ryggont och "mensvärk". Det är en envis bebis, kan vara så att hon fått det av mig haha Ja ja hon kommer när hon kommer... :)


Dagens mage 41+0

Då har jag gått 7 dagar längre än bf. Man räknas inte som att man gått över tiden förrän efter v.42. Jag hoppas bara att jag slipper bli igångsatt, har tid med min barnmorska imorgon.


Nanni nanni

Igår var jag på Mobilia när jag lämnat Koko på jobb, sen körde jag och satte mig på hans jobb och planerade sommaren lite och läste tidningar.

Efter hans jobb skulle Koko spela match, vilket inte var så bra med för lite sömn och en aning bakfylla haha De vann matchen men Koko var rent slut.

På kvällen kom pappa och Pia förbi för att fira Koko som fyllt år, Koko "ÄLSKAR" kalas haha Därför blev det bara kalas med pappa och Pia haha

Jag var rent slut på kvällen så jag somnade i soffan, så mysigt! Hatar när jag måste flytta över i sängen, måste inte men hatar att sova själv.


Ring ring bara du slog en signal

Fick rätt på telefonen igår. Körde till Hornbach och köpte en skruvmejsel som var för liten, körde tillbax och bytte till en annan. Hem och skruvade loss skruvarna i telefonen, men kunde inte öppna den....

Vi körde till Mobilia och skulle höra med någon mobil butik om de visste hur vi skulle göra. Jag sa att de endast är säljare och skickar iväg telefoner de har problem med, de har noll koll på sånt. Koko envisades med att vi kunde fråga ändå, kan han säga som slapp stå i Telia butikens jävla kö i 40 min! När det väl var min tur så hade JAG givetvis rätt, hon vågade knappt röra telefonen.... De brukar skicka iväg telefoner med sådana problem och då börjar kostnaden på 400:-

Vi körde hem till min pappa som fixade det för 0:- haha Så nu kan jag ringa igen och Dragan kan använda sin telefon!



Hur korkad...

Ahhh sån ångest. Dragan kom med sin nya telefon så skulle vi se hur han skulle klippa sitt sim-kort, vi provar stoppa in mitt sim kort(micro sim)och såklart var det för litet, skulle vara storleken större(mini sim). Så nu sitter mitt sim kort fast i Dragans telefon, det sitter så långt in att vi inte ens kan se det! Jag körde till Maxi och Coop för att se om de hade mini mejslar så vi kan skriva isär mobilen men ingen hade det....

Så om ni försöker nå mig så är jag inte inne och föder utan jag har inte tillgång till mitt sim kort...


Intalar...

Intalar mig skälv detta inför förlossningen, men vet inte riktigt om jag tror på det. Snälla du där uppe överbevisa mig :)


Trist

Så jäkla trist att äta själv... Var förbi en runda på jobb idag och myste med barnen :)

Ligger och tittar på serier och ska försöka sova lite efter en helvetes natt med mensvärk och ryggont, vaknade titt som tätt inatt. Måste sova och bara för det kommer jag inte somna :(

Sen har jag ett dilemma, jag är såååå sugen på ett kexchoklad men vill inte ha ont i magen :( Vill bara gråta jävla skit laktosintoleranta mage!!!


Allt som vanligt

Allt är precis som vanligt med magen och mig. Järnvärdet är detsamma som för 3 veckor sen och inget märkligt i urinet. Vågen däremot är jag inte vän med haha

Nästa besök hos barnmorskan är på tisdag, vi får väl se om hon fortfarande gottar sig i magen då. Har ganska mycket sammandragningar så man vet aldrig.


Ljubavi!


Barnmorske besök, sista?

Idag har jag tid hos barnmorskan, förhoppningsvis det sista.

Tycker synd om de människor som får foglossning tidigt i sin graviditet, jag har inte foglossning men är så jäkla öm överallt efter allt flängande igår. Jag kan knappt ta mig fram... Jag var så slut i kroppen igår att jag bad till Gud att det inte skulle sätta igång under natten!

Idag har vi egentligen bankmöte, men jag vet i fasiken om jag orkar ta mig dit, vill bara ligga i soffan och tycka synd om mig själv haha


Tungt

Nu börjar det bli tungt, ligger jag för länge är det så jäkla tungt att ta sig fram. Värker i höften och rumpan, känner mig som om jag vore 100 år...


Rask promenad

Idag har jag umgåtts med Maja och Maxim hela dagen. Jag och Maja gick en rask promenad runt pildammarna idag, men det satte minsann inte igång något haha Sen var vi en runda på Mobilia med men det gav inte heller någon effekt. Bebisen har dock varit lite lugnare idag så det är kanske på g?!

Nu är jag rent slut, öm i höften och ryggen av allt flängande idag :)

Idag fyller min Koko år! Grattis!!!


Ingen bebis

Än har det inte tittat ut en bebis. Inte ens tecken på att hon vill lämna sitt trygga bo i magen, tro fasiken hon tycker det är mysigare i magen med det väder vi har.

Inatt har jag haft ont i ryggen men inget händer ändå haha

Idag körde jag Koko till jobb och sen körde jag till Maxi och handlade. När jag var klar där körde jag till Sysav och slängde skräp. Borde dammsuga, men frågan är om jag orkar.


Tråk

Idag har jag gjort nada. Legat på soffan och tittat på serier och sovit 2 timmar. Sen har jag tvättat håret vilket är ett helt projekt.


Jordgubbar

Igår åt vi jordgubbar, så goda de var!
Jag åt med glass och Koko med en krämbulle.


0 dagar kvar...

Ja då har vi kommit fram till dagen då jag är beräknad, men endast 5 % föder på det datumet, har inga känningar så tror knappast att det blir idag.


Vila vila

Idag har jag slappat. Lämnade Koko på jobbet sen åkte jag hem och la mig på soffan. Letade reda på en bra serie på ViaPlay och kollade på det. Somnade under 3:e avsnittet och sov väldigt oroligt en stund innan jag skulle hämta Koko på jobb. Insåg dock under 3:e avsnittet att jag redan sett den, ovanligt?!

När jag hämtat Koko åkte vi till IKEA för att köpa en tv-bänk till mamma som vi inte klarade av att ta själv igår. Tv-bänken kostade 500:- med IKEA familj kort just nu, ordinarie pris 1300:- snacka om vilka pengar IKEA tjänar om man kan sänka en vara med 800:- och ändå tjäna på det.


Hur söt

Har kollat på en supersöt klänning ett tag som jag inte kunde låta bli att köpa.


V. 39+5

39 hela veckor och 5 dagar har jag varit gravid. Känns fortfarande overkligt, jag fattar fortfarande inte att det ska komma en bebis. Jag älskar bebisar och barn men kan inte fatta att jag ska få en egen bebis... Finns det ångra köp eller bytesrätt haha

Så här ser magen ut idag.


2 dagar kvar

Idag är det bara 2 dagar kvar till beräknad förlossning. Tror ju knappast att det kommer ske på måndag, men tänk att jag gått hela vägen nu. Första tiden kändes som en evighet pga mina kräkningar och illamående, nu har jag vant mig vid att må illa. Kan inte föreställa mig att inte må illa och vara torr i munnen...


Pizza

Jag är sugen på pizza men orkar inte ha ont i magen :(

Idag har jag hunnit med mycket. Varit på jobb en runda, tvättat, städat och hunnit se mina serier. Har flyttat in spjälsängen i vårt sovrum så vi slipper göra det sen. Nu ser barnrummet ganska tomt ut haha


Sol

Idag har varit en helt underbar dag.

Jag var hos barnmorskan imorse och allt är som det ska, huvudet är fixerat och långt ner... När jag var klar där körde jag hem så satte sig jag och Koko på gården i solen en stund. Vi var och lunchade med pappa idag, super god mat och man får mycket. Bollgrillen heter stället.

Sen hade jag 2 möten på sjukhuset och mellan mötena hade jag 1 timme dom jag inte hade något att göra, så då satt jag i solen och läste tidningar. 50 min i solen gav färg, stark sol och ljus hy haha

När jag äntligen var klar så hämtade jag Koko så körde vi till stan och fikade.


Ugnspannkaka

Det var länge sen vi åt ugnspannkaka, men fyy vad gott det är! Har ätit en bit och håller på att sprängas. Känner mig konstig, lite yr och allmänt märklig.

Måste tvätta håret och jag har absolut ingen lust till det...


Grattis!!!

Idag fyller min mamma år. Grattis grattis! Vi var på kalas igår och krängde kakor mums! :)

På kvällen var vi på Syltan och käkade med pappa, Pia & min farbror. Deras schnitzel är gudomlig med stekt potatis och skysås!

Sen körde vi hem och jag dokumenterade lite och Koko spelade. Gick och la oss hyfsat tidigt och sen har jag sovit extremt kasst hela natten, känns som jag varit mer vaken än att jag sovit.


5:e dagen

Nu är det 5:e dagen jag är hemma, vilket himla tjat :) Det känns konstigt och lite jobbigt, är inte van vid att inte göra någonting. När man har semester är det en annan sak, då slipper man vara själv hemma och hittar på saker. Sen känns det säkert konstigt eftersom jag väntar på bebisen oxå.

Idag ska jag förbi jobb och lämna lite dokumentation hade jag tänkt. Sen MÅSTE jag städa!!! Fy vad tråkigt men det måste göras, blärk.


5 am

Inatt/imorse gick Koko och la sig runt 5 för att sova :( Det innebär att han kommer sova tills vi ska på kalas hos mamma... Trist! Jag måste ha sällskap haha.

Vi har fått nappar till bebisen som är superfina. Jag hade själv tänkt beställa sådana men Maja hann före haha :)


RSS 2.0